We move you forward

Driving Academy

Bij DINA hechten wij veel belang aan de opleiding van onze medewerkers. Héél veel belang. Zodanig zelfs, dat we een heuse ‘Driving Academy’ hebben opgericht. Driving Academy, omdat we ons eerst hebben gericht op de opleiding van onze chauffeurs. Want zij zijn de sleutelfiguren in ons logistiek proces. Maar intussen bieden we in de Driving Academy opleidingen aan al onze medewerkers aan. Waarom, dat legt Rachid Asabdoune, mentor van de Driving Academy, graag even aan je uit.

Onze innovatieve aanpak en service is uniek in de logistieke sector,” vertelt Rachid. “We zijn daar sterk in en dat is ons handelsmerk. Maar het vraagt natuurlijk een investering. En die investering, die doen wij vooral in werknemers. Onze chauffeurs, verpakkers en magazijniers spelen allemaal een sleutelrol bij DINA. En ons administratief team moet ook goed op de hoogte zijn van al onze werkmethoden. Natuurlijk staat transport en leveringen van goederen nog steeds centraal in een logistiek bedrijf. En dus kan je niet zonder gekwalificeerde chauffeurs. Aan de start van de Driving Academy was dat dus onze topprioriteit.”

Chauffeur steracteur

Een mooi voorbeeld hiervan is hoe wij bij DINA de stadsdistributie organiseren. Wij zijn gespecialiseerd in distributie van goederen in drukke steden, waarbij we onder andere rekening houden met mobiliteit, geluidsoverlast, milieu en afvalverwerking. Dat is een grote uitdaging, waar je een goed uitgewerkte totaaloplossing voor moet kunnen bieden. Wij hebben gekozen voor een unieke aanpak, en daarom staan wij zelf graag in voor de opleiding van de chauffeurs die in de stad de leveringen moeten doen. Zo kunnen wij onze unieke aanpak zelf aan hen toelichten, en kunnen we luisteren naar hun bekommernissen. Het is ook een mooie kans om de waarden van het bedrijf mee te geven. Zo kunnen we samen werken aan een innovatief systeem waarbij we de hinder in de stad tot een minimum beperken, zonder aan kwaliteit of snelheid te moeten inboeten. Want efficiëntie blijft natuurlijk ook belangrijk.

Een groot deel van de planning en de voorbereiding van de stadsdistributie wordt gedaan door de computer. Maar er is meer nodig dan dat. Je hebt een werknemer nodig die begrijpt waar het om gaat, die weet waar je bedrijf voor staat en wat je wil bereiken. Iemand die de visie achter zijn opdracht begrijpt, en die visie mee uitdraagt. Dus die medewerker heeft opleiding nodig.

In het voorbeeld van de stadsdistributie kom je hier natuurlijk direct bij de chauffeur terecht. Hij speelt de hoofdrol, hij is de steracteur. Een chauffeur moet niet alleen de verkeersregels volgen en de goederen onbeschadigd afleveren. Hij moet weten voor welke partner hij rijdt, wat deze partner belangrijk vindt en welke service hij verwacht. Hij moet handig kunnen inspelen op onverwachte situaties, zoals spitsuren, wegenwerken, of prioritaire leveringen, en daarbij toch die service blijven garanderen. Dankzij onze opleidingen, kunnen we dit realiseren.

Flexibiliteit wordt niet aan huis geleverd

Flexibiliteit is voor ons erg belangrijk. In de logistieke sector kan je niet zonder flexibele medewerkers. En dat past volledig in ons profiel, want DINA is méér dan transport en logistiek. Wij bieden altijd een oplossing op maat aan, voor elke klant, voor elk project en voor elk budget. Met een efficiënte en flexibele service zorgen we ervoor dat goederen van onze partners veilig worden vervoerd, zorgvuldig gestockeerd en in perfecte staat afgeleverd. We gaan echt tot het uiterste, we willen ons op dit vlak onderscheiden.

We stellen ons bij DINA dan ook steeds de vraag hoe we onze processen nog kunnen verbeteren, hoe we onszelf kunnen blijven uitdagen en wat we morgen nog beter kunnen doen. We zijn ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken via onze werknemers. Flexibele werknemers zoeken mee naar die voortdurende verbetering, en zetten zich nog extra in om ze te bereiken. Maar flexibiliteit, dat bestel je niet zomaar via internet. Het wordt niet aan huis geleverd. Het is geen gebruiksklaar product. Aan flexibiliteit moet je bouwen, en dat doe je door te investeren in je medewerkers.

“Wij besparen op onze kosten via efficiëntie en innovatie, nooit via het personeel.”

Rachid - mentor DINA Driving Academy

Productief creatief

Logistieke bedrijven proberen al eens om via hun personeel op kosten te besparen. De concurrentie in de logistieke sector is hard, en de verwachtingen van de klanten worden alsmaar groter. Bij DINA gaan wij resoluut voor een andere aanpak. Wij besparen op onze kosten via efficiëntie en innovatie, nooit via het personeel. Om efficiëntie en innovatie te bekomen, heb je nu net goed opgeleid en gemotiveerd personeel nodig.

Mensen die ten volle gaan voor je bedrijf, die net dat ietsje meer doen. Dus wij investeren in onze mensen, en dat doen we vooral via opleiding in onze Driving Academy. Eén van de diensten die we bij DINA aanbieden aan onze partners is het herpakken. Producten die in ons magazijn staan gestockeerd, herpakken we en versturen we in naam van onze partner naar de eindgebruiker. Sommige partners willen graag een extraatje meesturen naar hun klanten, of willen steeds een zo ecologisch mogelijke verpakking. Deze meerwaarde, die persoonlijke touch, daar zorgen onze medewerkers voor. Ze moeten dus niet alleen productief zijn, ze moeten ook creatief zijn.

Durven dromen

Bij DINA durven wij ook al eens van de toekomst dromen. Wij dromen ervan dat we de persoonlijke en opbouwende relatie met onze partners in de toekomst nog verder kunnen versterken. Ook dat zien wij als een zinvolle investering, want efficiënt werken, dat doe je samen. Hoe we dat hopen te doen, dat legt Rachid nog even aan ons uit.

“We dromen ervan om onze partners ook te betrekken bij onze Driving Academy. Dat zij ook van onze opleidingen kunnen genieten. Want door onze expertise en ervaring te delen met onze partners, creëren we nieuwe kansen. We hopen hen zo goed mogelijk op te leiden en te begeleiden in hun organisatie en in hun functioneren. Want wij geloven in jonge ondernemers en wij geloven in hun toekomst.”

Solliciteren

We move you forward


Het is onze missie uw logistiek te innoveren, uw business te stimuleren en uw gemeenschappelijke groei te activeren.

Dimitry De Koker
Creatief Exclusief Ondernemer


Dina Logistics Industrielaan 11 B-1740 Ternat België  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. BE 0892.078.613